Skip to main content
ML Guiding

Opaspalvelu- Tekee sinun Kalastusmatkastasi kokemuksen jonka muistat

MLGuiding on Mikan opaspalvelu – tekee kalastusretkestäsi ikimuistoisen kokemuksen.

Aiemmin Mika työskenteli armeijassa opetusupseerina ja aloitti vuonna 2009 opastuspalvelut. Mika on intohimoinen perhokalastaja ja hän muutti rakkaan harrastuksensa ​​opastuspalveluksi, joka auttaa sinua lomasi aikana. (Myös moottorikelkkailu on yksi hänen intohimoistaan, ja hän voi järjestää pitkän matkan / muutaman päivän reissuja Ruotsiin ja Venäjälle!)

Ei ole väliä oletko aloittelija vai edistynyt kalastaja, Mika voi auttaa sinua heti alussa tai antaa sinulle uusia lähestymistapoja heitto- tai kalastustekniikoihisi.

Kuusamon alue on tuttu, koska hän asuu siellä, mutta myös Ruotsissa ja Suomen Lapissa on vesiä, joita hän on kalastanut yli 20 vuotta. Mikan tietämys on monipuolista, ja vuosien varrella hän on rakentanut verkoston yrityksiä ja oppaita tarjoamaan sinulle parasta mahdollista palvelua. Ammanäs tai Kiruna Ruotsissa tai Varzina Venäjällä Kuusamon jokien rinnalla ovat hänen kotinsa.

Reviews from guests

”Excellent experience with Mika during our stay in Ruka. Mika is a knowledgeable instructor and guide. He was able to tailor a package that perfectly fit my description. The equipment and arrangements were spot on, locations perfect and had a great time catching fish” -Casey Gedmintas, Varkaus, Finland

”Booking a fishing guide from abroad for a place you have never visited before is a bit like gambling. You wont know what you get until it’s over. In my case it was an excellent bet! Mika clearly knows his waters inside out and is more than happy to share with you his vast experience. He was constantly on the move scouting for the next good spots and to my greatest surprise, he was always right!
Thanks to the great guiding I have spent two wonderful days of fly fishing despite challenging weather conditions!. I’ll definitely return to the beautiful Finnish Lapland for fly fishing and Mika will certainly be my first go to guy!”
– Chauvan Nguyen, Switzerland
” I think it  has been very smart to use Mikas services: He shows us great fishing spots, bring us to the river, fixes permits,  gives advice how to fish and last but not least the maintenance during fishing session is excellent. Of course it won’t matter that Mika is very nice guy and we get along very well during those trips.”
– Chairman of the fishing club Shemeikka, Mika Mäkinen, Finland